آنفولانزا؛ تفاوت آن با سرماخوردگی و راه‌های درمان

تفاوت‌هاي آنفولانزا و سرماخوردگي
    سرماخوردگي و آنفولانزا ممکن است در ابتداي ابتلا بسيار شبيه به يکديگر باشند. هر دوي آن‌ها بيماري تنفسي محسوب مي‌شوند و مي‌توانند علائم مشابه داسته باشند. اما ويروس‌هايي که باعث ايجاد اين بيماري‌ها در بدن مي‌شوند با يکديگر متفاوت است  ودر نتيجه عوارض و روش درمان آن‌ها نيز متفاوت مي‌باشد. وجود برخي علائم و عوارض ناشي از حضر ويروس در بدن مي‌تواند به شما کمک کند تا نوع بيماري خود را تشخيص بدهيد.
تعدادي از علائم ميام آنفولانزا و سرماخوردگي مشترک هستند و افرادي که به يکي از اين موارد مبتلا مي‌شوند معمولا موارد زير را تجربه مي‌کنند:

  • آب ريزش بيني
  • خستگي و گرفتگي بدن
  • گرفتگي بيني

البته معمولا  اين عوارض در آنفولانزا شديدتر هستند.
يکي ديگر از تفاوت‌هاي موجود در اين دو بيماري ميزان جديت آن‌هاست. سرماخوردگي به ندرت روي سلامت ساير قسمت‌هاي بدن اثر منفي مي‌گذارد و بيماري جانبي خاصي به دنبال ندارد. حال آنکه ويروس آنفولانزا مي‌تواند باعث چرک کردن گوش و يا ذات‌الريه شود. 
براي تشخيص قطعي نوع ويروس حاضر در بدن بايد به پزشک مراجعه نمود. پزشک با انجام آزمايشات روي بيمار مشخص مي‌کند که کدام بيماري پشت علائم ظاهر شده مي‌باشد.
اگر سرما خورده باشيد تنها نياز به زمان و کمي استراحت داريد تا ويروس از بدن شما خارج شود. براي کم کردن شدت عوارض آن هم مي‌توانيد از درمان دارويي کمک بگيريد. 
تشخيص و درمان انفولانزا در همان روزهاي ابتدائي کمک بسياري به تسريع روند بهبود و کاهش عوارض آن مي‌شود. شروع به موقع درمان آنفولانزا دوره حضور ويروس در بدن را کوتاه‌تر مي‌کند و اين موضوع باعث کاهش احتمال ابتلا به بيماري‌هاي جانبي ناشي از آنفولانزا خواهد شد. البته همانند سرماخوردگي، ويروس آنفلانزا براي خروج از بدن نياز به زمان دارد.

 

 

 

علائم مربوط به آنفولانزا
علائم و عوارضي که آنفولانزا به طور معمول به دنبال خواهد داشت به شرح زير مي‌باشد:
تب
    ويروس آنفولانزا دماي بدن را بالاتر از دماي معمول خواهد برد. ما اين موضوع را با اسم تب مي‌شناسيم. اين افزايش دما با توجه ميزان پيشرفت بيماري و جديت آن مي‌تواند کم و يا زياد باشد. در برخي موارد تب ناشي از اين ويروس به 40 درجه مي‌رسد که خطرات زيادي را مي‌تواند به دنبال خود داشته باشد.
اين تب‌ها اغلب دوره‌اي کمتر از يک هفته دارند و پس از 3 ويا4 روز به طور کامل بهبود مي‌يابند.


سرفه
    سرف خشک و مداوم همراه هميشگي ويروس آنفولانزا محسوب مي‌شود. اين سرفه‌ها ممکن است شديد و همراه با درد باشد و بيمار را با مشکلات تنفسي و درد شديد در ناحيه قفسه سينه مواجه کند.
سرفه‌هاي مروبط به اين بيماري ممکن است تا دو هفته همراه بيمار باقي بماند.


گرفتگي عضلات
    گرفتگي عضلات بيشتر در نواحي اطراف گردن، بازوها پشت و پاها احساس مي‌شود. ميزان اين گرفتگي مي‌تواند به حدي زياد باشد که حرکت را با مشکل جدي روبرو کند.


سردرد
    سردرد نيز مي‌تواند از علائم ابتلا به آنفولانزا باشد. گاهي حساسيت به نور زياد و آزرده‌شدن از سر و صدا با اين سردرد همراه مي‌شود.


خستگي
    يکي از علائم نه چندان واضح در هنگام ابتلا به آنفولانزا احساس خستگي مي‌باشد. زيرا اين احساس خشتگي مي‌تواند ناشي از علل مختلف و بيماري‌هاي مختلف باشد.


 حقايقي در مورد آنفولانزا
    آنفولانزا يک ويروس خطرناک به شمار مي‌آيد که ممکن است باعث پيدايش بيماري‌هاي مختلفي در بدن شما شود. فقط افراد با سنين بالا و يا با سيستم ايمني ضعيف نيستند که در معرض اين بيماري قرار دارند بلکه افراد جوان و سالم نيز ممکن است به راحتي به اين ويروس مبتلا شوند. همه افراد در صورتي که در محيط آلوده به ويروس آنفولانزا قرار گيرند ممکن است به آنفولانزا مبتلا شوند و آن را در ميان افراد خانوده و دوستان پخش کنند.
در بعضي موارد ويروس آنفولانزا مي‌تواند کشنده باشد. گزارشات بسياري از فوت افراد بالاي 65 سال بر اثر بيماري آنفولانزا موجود است. با اين حال اين اتفاق با شدت کمتري در ميان جوانان و خردسالان نيز رخ مي‌دهد.
بهترين و موثرترين راه براي جلوگیری از ابتلا به وبروس آنفولانزا واکسيناسيون است. در حال حاضر بسياري از افراد در سرتاسر دنيا در مقابل اين ويروس واکسينه شده‌اند و اين موضوع باعث کاهش چشمگير اابتلا و انتقال اين ويروس شده است. واکسيناسيون همچنين به کاهش مدت زمان حضور ويروس در بدن يمار نيز کمک مي‌کند.


چه کساني بايد در برابر آنفولانزا واکسينه شوند؟
    پزشکان توصيه مي‌کنند که تمام افرادي که سني بالاتر از 6 ماه دارند بايد واکسينه شوند. با اين حال گروه‎‌هاي زير بيشتر در معرض ابتلا به بيماري آنفولانزا قرار دارند و اقدام به واکسيناسيون براي آن‌ها بسيار ضروري‌تر است:

  • افراد بالاي 65 سال
  • زنان باردار
  • کودکان زير 5 سال
  • افرادي که سيستم ايمني بدنشان بنا به دلايل مختلف مانند ابتلا به بيماري‌هاي سخت ضعيف‌تر از حالت معمول شده است.

 

راه‌هاي درمان آنفولانزا
در بسياري از مواقع مي‌توان آنفولانزا را بدون مصرف دارو ي خاص مورد درمان قرار داد. همان‌طور که قبل‌تر نيز اشاره کرديم مهم‌ترين مساله در درمان آنفولانزا استراحتکردن و اجتناب از ارتباط با ساير افراد مي‌باشد.
اقدامات زير را مي‌توان براي بهبود آنفولانزا به کار گرفت:

  • مصرف مايعات فراوان آب، سوپ، نوشيدني‌هايي که مقدار شکر آن‌ها زياد نيست.
  • درمان سردرد و تب ناشي از آنفولانزا با مصرف داروهاي معمول مورد استفاده در اين موارد که نياز به تجويز پزشک ندارد.
  • شستشوي مداوم دست‌ها به منظور جلوگيري از گسترش ويروس ميان افراد و آلوده شدن سطوح و محيطي که در آن حضور داريد.
  • استفاده از دستمال کاغذي به هنگام سرفه کردن و يا آب‌ريزش بيني و دور انداختن آن

اگر عوارضي که درباره آن‌ها صحبت کرديم رو به شديدتر شدن برداشتند بهتر است به پزشک مراجعه کنيد و با مشورت گفتن از وي و درمان دارويي مانع از پيشرفت ويروس آنفولانزا شويد.

 

------------------------------------------------------------------------------
مشاهده ساير مطالب وبلاگ مطب پلاس
پي‌نوشت: با مطب پلاس امکان دريافت نوبت از بهترين پزشکان تهران، مشهد، يزد، اصفهان، کردستان و... فراهم است.

آنفولانزا

سرماخوردگی

بیماری‌های واگیردار

1406
نظر خود را در مورد این پست بیان کنید لطفا وارد شوید

نظرات